Zegelringen vrouwen

Zegelringen voor vrouwen zijn meestal kleiner dan die van mannen. De ringmaat en daarmee samenhangend de steengrootte van de zegelsteen, vormen zo het grootste verschil met zegelringen voor mannen. Vrouwen hebben vaak een ronde of ovaalvormige zegelring. Een veelgebruikte zegelsteen (naast de reguliere blauwlagensteen) is de roodlagen agaat, die een vrouwelijke uitstraling heeft. Verder geldt dat bij een zegelring voor een vrouw de gravure op de zegelsteen meestal een vorm van ovaal of ruit heeft. De ovale vorm wordt soms gebruikt voor gehuwde en ruit voor ongehuwde dames. Lees er meer over bij het artikel damesgravures voor zegelringen.

soorten zegelringen gravures familiewapen
Familiewapen gravures voor zegelringen (v.l.n.r.): volledig (man), ruit (vrouw ongehuwd) en ovaal (vrouw gehuwd)

In de online zegelringen-collectie op onze website zijn ook zegelringen opgenomen die vaak door vrouwen worden gekozen. Het betreft de kleinere formaat ringen, vaak gedragen aan ringvinger of pink. Voor grotere vrouwen is ook de middelgrote of grote ring geschikt.


 

Over Ons

juwelier
Juwelier De Zegelring is gespecialiseerd juwelier. Onze specifieke kennis van zegelringen, familiewapens en tradities garandeert een sieraad dat u vele jaren met plezier draagt.

Bezoek ons bij u in de buurt! Neem contact op