Zegelring laten graveren

Eigen zegelring graveren?

Heeft u zelf een zegelring zonder gravure? Wij zijn gespecialiseerd in het graveren van professionele heraldische gravures of monogrammen. Neem contact met ons op en wij laten u direct weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor uw ring.

Eigen zegelring laten graveren »

Het graveren van een zegelring is een eeuwenoud ambacht. Een gravure bestaat vaak uit een familiewapen of een monogram (vaak initialen). Een familiewapen wordt normaliter in spiegelbeeld gegraveerd, zodat deze correct wordt weergegeven wanneer het zegel wordt gedrukt in zegellak. Een monogram wordt normaal lezend (niet-spiegelbeeld) gegraveerd, zodat de letters leesbaar zijn bij het dragen van de ring.

zegelring laten graveren
Een familiewapen in zegelring wordt gegraveerd in spiegelbeeld.

Afhankelijk van het materiaal is het graveren een apart specialisme en er worden andere technieken gebruikt voor andere materialen. Sommige graveurs zijn gespecialiseerd in het graveren in zegelstenen en edelstenen, anderen in metaalgraveren. De edelsteengraveur gebruikt kleine freesjes met diamantpoeder om het fijne slijpwerk in de zegelsteen zeer precies te kunnen verrichten. De metaalgraveur gutst heel fijntjes het familiewapen uit in het edelmetaal. Beide type graveurs moeten heel precies te werk gaan om een echt kunstwerk te kunnen maken van de zegelring.


Een graveur maakt een zegelring met familiewapen: gravure in steen

Bent u op zoek naar een gespecialiseerd zegelring-graveur voor nieuwe of bestaande zegelring? Vraag vrijblijvend informatie aan via onderstaande knop.

 

Over Ons

juwelier
Juwelier De Zegelring is gespecialiseerd juwelier. Onze specifieke kennis van zegelringen, familiewapens en tradities garandeert een sieraad dat u vele jaren met plezier draagt.

Zegelringen bij u in de buurt bekijken? Neem contact op