Heeft mijn familie een zegelring met familiewapen?

Een zegelring wordt in de regel getooid met een familiewapen, of een monogram (dikwijls uw initialen). Wanneer uw familie een familiewapen heeft, kunt u op basis daarvan een zegelring laten maken. Heeft uw familie nog geen familiewapen, dan kunt u kiezen voor een monogram, of kunt u een eigen familiewapen laten ontwerpen door een heraldisch expert. Het familiewapen moet voldoen aan de traditionele heraldische regels om een echt familiewapen te zijn. Het familiewapen kunt u vervolgens gebruiken voor een zegelring voor u of uw familie.


In het archief van zegelringen kunt u kijken of er van uw familienaam een familiewapen bekend is; let wel: alleen naamsovereenkomst is onvoldoende om aan te nemen dat het wapen van uw familie is. U zult altijd nog moeten nagaan of u werkelijk (in mannelijke lijn) afstamt van de oorspronkelijke drager van het familiewapen.

Geen familiewapen van uw familie kunnen vinden? Dan kunt u speciaal voor uw familie een wapen laten ontwerpen. Neem gerust contact op als u een familiewapen wilt laten ontwerpen, of wanneer wij u verder kunnen helpen met een zegelring.

 

Over Ons

juwelier
Juwelier De Zegelring is gespecialiseerd juwelier. Onze specifieke kennis van zegelringen, familiewapens en tradities garandeert een sieraad dat u vele jaren met plezier draagt.

Zegelringen bij u in de buurt bekijken? Neem contact op