Zegelring laten maken

Een zegelring laten maken gaat gepaard met het maken van enkele keuzes, waaronder de keuze voor het model zegelring, soort zegelsteen en het formaat van de zegelsteen. Bekijk onze online collectie zegelringen voor de vele mogelijkheden.
Bekijk de video over het laten maken van een zegelring

Zegelring modellen

Een zegelring is veelal gemaakt van zilver, goud, of witgoud. Er zijn diverse varianten goud, zoals 8, 14 of 18 karaats goud. Vanwege de sterkte en betaalbaarheid wordt meestal gewerkt met 925 (92,5%) zilver of 14 karaats goud, maar andere materialen zijn op verzoek ook mogelijk. De vorm van het zegel in een zegelring kan ook verschillen. Veel voorkomend zijn de ovale en stomphoekig (afgeronde) vormen. Via de knop hiernaast vindt u de online zegelringcollectie, inclusief kosten. Onze edelsmid biedt nog vele extra mogelijkheden qua vormen en ringmodellen. Heeft u speciale wensen, neem dan contact met ons op voor een afspraak bij de juwelier.


Steensoorten voor zegelringen

Het zegel van de zegelring wordt gegraveerd in een zegelsteen. Er bestaan diverse type zegelstenen. Een paar bekende soorten steen voor zegelringen zijn: blauwlagensteen, roodlagenagaat, groenlagenagaat, onix, carneool, bloedsteen en het koninklijke lapis-lazuli.

De steensoort lagenagaat geeft een mooi contrast (de onderkant van de steen is gekleurd, waardoor bij graveren een contrast ontstaat tussen de boven- en onderlaag) waarbij het familiewapen goed naar voren komt. Van de lagenagaat is blauwlagenagaat, met een bovenlaag die blauw is en een onderlaag die zwart is, de meest gekozen steen. De blauwe laag is te kiezen in verschillende tinten. Naast blauwlagenagaat zijn roodlagenagaat en groenlagenagaat ook mooie contrasterende stenen. Zij hebben een lichte bovenlaag en een rode of groene onderlaag.


zegelring zegelstenen
Enkele veelgebruikte steensoorten voor zegelringen

Zegelring laten graveren

Een zegelsteen kan gegraveerd worden met diverse motieven. Het meest voorkomend is het familiewapen van de familie - ofwel het gehele familiewapen of slechts het wapenschild. Ook is het mogelijk een monogram te laten graveren.

zegelring laten graveren
Enkele voorbeelden van gegraveerde zegelringen

Een familiewapen wordt in de regel in spiegelbeeld ('om te zegelen') gegraveerd, zodat deze correct wordt weergegeven wanneer het zegel wordt gedrukt in zegellak. Een monogram wordt in de regel lezend (niet-spiegelbeeld) gegraveerd. Maar op verzoek is elke gravure in spiegelbeeld of lezend te graveren.

Gravures kunnen worden gemaakt in zegelringen met zegelstenen (zie hierboven), of direct in het edelmetaal. Een ring laten graveren kan met een gravure naar wens. Hieronder staan een aantal voorbeelden van gravures in metaal.


Ring laten graveren
Een ring laten graveren met een gravure naar wens

Formaat van zegelring

Welk formaat u kiest voor de zegelsteen op de zegelring is geheel persoonlijk. Maten verschillen zo tussen de 8mm (pinkring voor dames) tot circa 16mm (grote herenring) - en alle maten daartussen.

Via de links hiernaast vindt u diverse voorbeelden van zegelringen, met diverse modellen, zegelstenen en formaten voor een persoonlijke zegelring.

 

Over Ons

juwelier
Juwelier De Zegelring is gespecialiseerd juwelier. Onze specifieke kennis van zegelringen, familiewapens en tradities garandeert een sieraad dat u vele jaren met plezier draagt.

Zegelringen bij u in de buurt bekijken? Neem contact op