Zegelringen mannen

Zegelringen voor mannen zijn vaak groter dan die van vrouwen. Het grootste verschil met zegelringen voor vrouwen zit hem dus vooral in de ringmaat. En aangezien de steengrootte daarmee samenhangt (bij een grote ring past een grote steen beter), is ook de grootte van zegelsteen anders dan die bij vrouwen. Sommige mannen hebben een voorkeur voor gestompte of afgeronde hoeken. Maar dit is zeker geen regel - er bestaan ook veel ronde en ovale zegelringen voor mannen.

Een ander kenmerk van een zegelring voor een man is, dat wanneer de herenzegelring voorzien is van een familiewapen, vaak wordt gekozen voor een gravering van het gehele familiewapen - inclusief helm, helmteken en dekkeleden. Bij de vrouw wordt vaker gekozen voor een gravure (in ovale of ruitvorm) van het wapenschild met helmteken.

In onze online zegelringen-collectie zijn zegelringen opgenomen die vaak door mannen worden gekozen. Dit zijn de grotere formaat ringen. Ook de middelgrote ringen passen goed bij een man - voor ringvinger of pink.


 

Over Ons

juwelier
Juwelier De Zegelring is gespecialiseerd juwelier. Onze specifieke kennis van zegelringen, familiewapens en tradities garandeert een sieraad dat u vele jaren met plezier draagt.

Bezoek ons bij u in de buurt! Neem contact op