Steen in zegelring gebroken

Zegelring kapot of steen gebroken?

Is de steen in uw zegelring gebroken of gebarsten? Of is uw zegelring op andere wijze beschadigd of kapot? Wij zijn gespecialiseerd in het repareren van zegelringen. Neem contact met ons op en wij laten u direct weten wat de mogelijkheden en kosten zijn voor het repareren van uw ring.

Uw zegelring laten repareren »

De zegelsteen die in een zegelring wordt geplaatst is een harde steen. De steen moet hard zijn, anders zou het niet mogelijk zijn de steen goed te graveren - en zou de gravure niet duurzaam zijn. Ondanks dat zegelringen met grote zorgvuldigheid worden vervaardigd, kan het gebeuren dat een zegelsteen kapot gaat. Een zegelring met gebroken of gebarsten steen is vaak echter weer te maken als nieuw. Hieronder informeren wij u hoe we u hier zo goed mogelijk mee kunnen helpen.

zegelring gebroken steen
Een gebroken steen uit een zegelring.

Steen gebroken

De zegelstenen die in de ringen worden gezet, kunnen heel wat hebben. Er zijn dan ook genoeg zegelringen die meer dan een mensenleven meegaan. Maar de steen is niet geheel onbreekbaar. Soms gebeurt het dat een ring valt of de steen ergens hard tegen aankomt en de steen breekt. Het kan zijn dat de steen dan geheel breekt of er een stukje vanaf splintert. In uitzonderlijke gevallen kan een steen breken omdat er teveel spanning op de steen staat door het zetten van de steen in de ring. Dit komt gelukkig maar heel zelden voor.

Steen van zegelring repareren?

Is uw zegelring kapot? Wij kunnen u goed helpen om uw zegelring te repareren. Wij helpen regelmatig mensen die al lange tijd een zegelring dragen, maar waar iets mis mee is gegaan. Soms is de vraag of we de steen kunnen repareren. Helaas is het repareren van een steen in veel gevallen niet mogelijk. De oplossing die vaak wel mogelijk is, is het plaatsen van een nieuwe steen in de ring, waarna de steen opnieuw gegraveerd wordt. Een afbeelding van uw familiewapen of lakafdruk van uw originele steen kan helpen om de steen zo goed mogelijk te laten lijken op uw oude steen. Wel is het zo dat de kleur van de te vervangen steen kan afwijken i.v.m. verkleuring in de loop van de jaren (voornamelijk blauw/zwarte lagenstenen kunnen wat grijzer zijn geworden). Bij het zetten van een nieuwe steen zal er een nieuwe gouden zetrand op de ring worden gemaakt en zal de ring de ring weer als bijna nieuw geleverd worden.

Wij repareren allerlei zegelringen, ook al zijn ze al generaties oud of afkomstig van andere leveranciers. Helaas zijn niet alle zegelringen die ons worden aangeboden voor reparatie van goede kwaliteit. Holle ringen (soms ook wel half-massief genaamd) die in lak gezet zijn, bieden vaak te weinig wanddikte om nog mooi te kunnen repareren.

Unieke garantie op onze zegelringen

Zegelring.info biedt u "materiaal"-garantie op de ring en de steen. Omdat de steen een natuurproduct is, is het mogelijk dat er een onvolmaaktheid in zit die niet op voorhand te zien is. Dit uit zich pas wanneer er spanning op de steen komt te staan na het zetten van de steen. Het is dan mogelijk dat deze na enige tijd (vrijwel altijd binnen enige dagen) uit zichzelf breekt. De steen breekt dan, zelfs als er zorgvuldig mee wordt omgegaan. U kunt hier dan niets aan doen. Als u de ring bij ons afgeeft of opstuurt, kunnen wij aan de vorm van de breuk zien of de breuk door spanning op de steen wordt veroorzaakt. Wanneer dit het geval is en gebeurt binnen 6 maanden na aanschaf, vervangen wij de steen kosteloos voor u.

De meeste breuken ontstaan echter door een tik, val of klap. Het gebeurt ook dat de drager het op moment zelf niet heeft door als hij of zij ergens tegenaan is gestoten en valt het pas later op. Schade aan de zegelring of zegelsteen door gebruik valt helaas niet onder de garantie; u kunt voor dergelijke risico's bij verschillende verzekeraars een sieraden- of kostbaarhedenverzekering afsluiten; controleer wel goed wat er onder de dekking valt. Wij kunnen u helpen met het repareren van de ring, het zetten van een nieuwe steen in de ring en het plaatsen van een nieuwe gravure.

Als extra klantenservice, uniek voor Zegelring.info, bieden we klanten die een (nieuwe) zegelring bij ons hebben aangeschaft eenmalig per ring 25% korting op de kosten van het zetten en snijden van een nieuwe steen en de kosten voor een gravure als de steen binnen zes maanden na ontvangst breekt tijdens (normaal) gebruik. Zo kunt u weer genieten van uw zegelring.

Zegelring laten repareren

Heeft u een zegelring om te repareren? Neem contact op en wij helpen u verder!

 

Over Ons

juwelier
Juwelier De Zegelring is gespecialiseerd juwelier. Onze specifieke kennis van zegelringen, familiewapens en tradities garandeert een sieraad dat u vele jaren met plezier draagt.

Bezoek ons bij u in de buurt! Neem contact op